Flanellskjortor från Erla of Sweden

      Inga kommentarer till Flanellskjortor från Erla of Sweden

Jag älskar flanellskjortor. Och jag älskar också skjortor från Erla of Sweden. Alltså blir jag jääätteglad när jag ser att det finns flera nya flanellskjortor från Erla of Sweden i nya kollektionen.

Och tänk viken tur att min man också gillar flanellskjortor och Erla of Sweden, eftersom det är till honom jag handlar.

Erla of Sweden

Erla of Sweden stammar från det gamla välkända textilvarumärket Erla från Borås. Erlabolaget grundades 1892 och var verksamt fram till 1982. Erla of Sweden ligger också i Borås och säljer herrkläder för den stilmedvetne mannen.

Skjortor och flanellskjortor

Varken jag eller min man är så mycket för stela vita skjortor, inte ens till fest. Min man har då oftast någon mönstrad skjorta. Även på jobbet bär han helst mönstrade skjortor eller någon lite snyggare flanellskjorta. Och där kommer flanellskjortor från Erla of Sweden in i ekvationen. De har verkligen riktigt snygga flanellskjortor som är lite tunnare. Dessa passar såväl under en tröja som under en kavaj.

Många förknippar nog flanellskjortor med arbete av olika slag: snickare, murare eller rörmokare. Många tänker nog också på jägare eller bönder. Och visst används flanellskjortor än idag av arbetare och friluftsmänniskor. Men flanell är så mycket mer än så. En tunnare flanellskjorta är mjuk och skön att bära och ger ett elegant intryck.

Vad är flanell?

Flanell är ett tyg som är vävt i bomull eller ull. Vanligast är bomullsflanell. Efter vävningen är tyget lätt ruggat så att det får en mjuk och skön yta. Flanell kan användas i såväl kläder som sängkläder. Vanligast är skjortor och nattkläder i flanell.

Ullflanell används ofta i byxor och kavajer samt hela kostymer. ”Äkta” ullflanell ska vara vävt av merionull och därefter lätt uppruggat.

Flanellkläder är varma och sköna mot huden och många använder därför flanellpyjamas eller flanellnattlinne under vintern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: mkv